Als meisjes lachen

De jongen loopt rechtop, kin omhoog, schouders laag. Hij heeft het huis verlucht, het pad geruimd. De bromfiets blinkt, papaverrood, hij rijdt wel niet, maar staat zo mooi. Het meisje is van ver gekomen. Hij helpt haar rugzak dragen, maakt haar kapotte schoen. Ze rusten op het muurtje, te horen aan haar lachje, zijn gezoem. Soms koert ze als een duifje. Thuis zal hij haar hapjes voeren, die hij anders zelf nooit eet.

Ze drinken veel uit kleine glazen. Ze blijft als meisjes lachen, als hij de muziek aanzet, onstuimig hard. Om dan weer uit te draaien, de stilte in te gaan, het donker ook. Haar rug te aaien, de blauwe vogels en de bloemen die ze zelf alleen kan zien in spiegels.

Haar zuchtjes en haar kreetjes, zijn gegrom verlegen, niemand hoort het, niemand stoort het. Alleen de buurvrouw droomt met open raam van lang geleden, toen zij nog koerend lachen kon.

8 gedachten over “Als meisjes lachen”

 1. mooi Christine. Hoe je het tafereel van woorden in stukjes brengt, de kadans, daar hou ik van. Erg verfrissend.

  ik zag niet direct hoe ik dit op je website kon schrijven zonder in te loggen en zo…hoofdzaak, het bereikt je, of liever, ik bereik je:) groetjes, Saskia

  Like

  1. Dank je wel, Saskia. Het is eigenlijk een oud gedicht dat ik omgezet heb naar een kort kortverhaal (kkv). Vandaar dat er een kadans in zit. Tenminste, ik hoorde die kadans nog en ik vroeg me af of anderen dat ook zouden merken. Jij dus wel.
   Het is een experiment naar aanleiding van wat Johanna in de workshop adviseerde: om af en toe ouder werk te recycleren. Ga ik nog wel eens proberen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s